Crosshelm Onderhoud

Hoe onderhoud ik mijn Crosshelm : Uw crosshelm is een kostbaar bezit, met deze simpele tips kunt u jarenlang plezier hebben van uw crosshelm.

De belangrijkste regel voor uw crosshelm is die van het gebruik van schoonmaakmiddelen, gebruik voor uw helm geen bijtende middelen. Enkele druppels afwasmiddel doet wonderen maar als het niet nodig is gebruik dan alleen lauw water.

Voor het verwijderen van vliegjes of hardnekkig zand kunt u het beste een natte handdoek gebruiken, leg deze over de helm en laat het een tijdje inweken 15-20 min.

Binnenvoering wassen?:

De binnenkant van uw helm is vaak uitneembaar en uitwasbaar, dit wordt veelal vermeld in de specificaties van de crosshelm, bent u niet zeker gebruik dan alleen een sponsje met wat wasmiddel en een beetje water. Gebruik voor het wassen van de binnenzijde en wangstukken van de crosshelm alleen een waszakje in de wasmachine en gebruik het "fijnwas" programma.

Na het schoonmaken dept u de schoongemaakte delen droog en laat het geheel op een natuurlijke wijze drogen zonder hulp van föhn of verwarming. Met silicone-spray houdt u de rubberen delen soepel en mooi glanzend, spuit wat op een doekje en maak hiermee de rubberen delen zuiver, in het geval van een endurohelm kunt u deze spray gebruiken voor het soepel houden van het vizier mechanisme.

Als u gebruik maakt van haargel in uw haren kunt u het beste gebruik maken van een zogenaamde sweathead , deze vangt het vuil op zodat uw helm fris blijft van binnen en op deze manier blijft de binnenvoering van uw crosshelm ademen. Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Enkele handige producten die kunnen worden gebruikt voor het schoohouden van uw helm:

Muc-Off Foam reiniger